Krus Koltrast i platinaguld, keramik av Elna-Karin Helgesson.

Samlingsutställning Galleri Anna H

Jag är en av de deltagande konstnärerna på samlingsutställningen Sommarkalas II på göteborgsgalleriet Galleri Anna Hs sommargalleri i Bovallstrand, norra Bohuslän. Utställningen har vernissage idag fredag kl 18 - 20 och pågår till och med den 4 augusti. Övriga utställande konstnärer är Lena Amstrand, Katarina Fornell, Lisel Garsveden, Martin Hansson, Helena Sjögren, Sam Stigsson och Yvonne Swahn.
Läs mer på galleriets hemsida.
/ elna-karin, 240719

Växtkärl Tulpan, keramik av Elna-Karin Helgesson.

Sommartider

Imorgon fredag börjar jag med att ha öppet varje dag i min butik & utställningslokal. Det kommer jag att ha i några veckor, för att sedan återgå till helger. Öppet dagligen kl 11 - 17. Välkommen!
/ elna-karin, 240711

Samarbete med Karlheinz Sauer

Sedan ett och ett halvt år har jag samarbetat med Karlheinz Sauer, guld- & silversmed, Mörbylånga på Öland. Vi jobbar med askar och dosor. Utställningen ska vara på Galleri Kammaren i Lund i oktober…. Så roligt och inspirerande!
/ elna-karin, 240615

Växtkärl Tulpan kvadratiskt, keramik av Elna-Karin Helgesson

Konstrundan 2024

Imorgon öppnar ÖSKG:s konstrunda. Separatutställningar i respektive konstnärs ateljé (alltså min i min studio utanför Kåseberga) och samlingsutställning på Tjörnedala Konsthall. Alla deltagande konstnärer samt konsthallen har gemensamma öppettider. Lör-, sön- och helgdagar kl 10 - 18, vardagar kl 13 - 17. Konstrundan pågår mellan 29 mars och 7 april. På ÖSKG:s hemsida kan du läsa mer och se vinsterna i konstlotteriet m.m.
Välkommen!
/ elna-karin, 240328

Artikel i Sydsvenskan om Elna-Karin keramik.

Fin text i Sydsvenskan

I dagens Sydsvenskan har Linda Fagerström skrivit en jättefin artikel om min keramik under rubriken ”Kritikernas tips till årets rundor - från Tomelilla till Vejbystrand”. Tekannan på bilden är dock inget jag har för tillfället. Du kan även läsa artikeln på Sydsvenskans webb här.
/ elna-karin, 240324

Ny dubbelglasyr

Jag har tagit fram en ny dubbelglasyr. Matt + blank glasyr ger en ny karaktär och skiftningar i yta och färg. Burk - vas med blomma på locket.
/ elna-karin, 240322

Vernissagen på Sintra

Tack till Sintra, alla besökare och kunder för en härlig vernissage igår.
/ elna-karin, 240204

affisch_utstallning_sintra

Utställning ”Glänta” på Sintra

På lördag den 3 februari är det vernissage för min fönsterutställning ”Glänta" på Sintra i Göteborg. Vernissagen är kl 12 - 16 och det kommer att vara en samtidig vernissage för samtliga tre utställare på Sintra. Jag kommer själv att vara närvarande.
Glänta
"En glänta är en fysisk eller mental plats att gå till. En fridfull, meditativ plats där vi kan känna oss trygga, hämta kraft och kontemplation.
Detta är min glänta."
Utställningen varar till och med den 21 februari.
Läs mer på Sintras hemsida.
Välkommen!
/ elna-karin, 240129

Ljusstakar Snödroppe, keramik av Elna-Karin Helgesson

Vintern 2024

Jag har nu stängt för säsongen och jag öppnar igen på långfredagen i samband med ÖSKG:s konstrunda. I år är det redan den 29 mars.
Däremellan har jag en fönsterutställning på Sintra i Göteborg 3 februari - 21 februari.
God fortsättning på det nya året!
/ elna-karin, 240103

KARLHEINZ SAUER - VIDA KONSTMUSEUM

Härom veckan besökte jag Vida konstmuseum på Öland. Där pågår en retrospektiv utställning av Karlheinz Sauer, guld- & silversmed. En fantastisk utställning och en stor glädje att se några av mina knoppar på kannor och dosor. Se denna mästare på Vida - en upplevelse.
Utställningen varar till den 17 december och det är öppet lördag och söndag kl 10 - 15.
/ elna-karin, 231130

Affisch Kammmarens bästa 2023

Kammarens bästa 2023

På lördag är det vernissage för samlingsutställningen ”Kammarens bästa” på Galleri Kammaren i Lund där jag är en de utställande konstnärerna. Jag visar en del av den keramik jag arbetat med under hösten.
De övriga konstnärerna är Arne Frifarare (måleri), Cecilia Levy (papperskonst), Torbjörn Limé (akvarell), Sara Lindh/Linda Fridh (måleri och berättelser) och Madeleine Pyk (fotografi).
Det är vernissage på lördag den 11 november kl 12-16.
Utställningen pågår till och med den 23 december. Det är öppet torsdagar kl 12-18, fredagar kl 12-17 och lördagar kl 12-15. Se Galleri Kammarens hemsida för för mer info.
Välkommen!
/ elna-karin, 231109

Glänta, ljusstake med hare, keramik av Elna-Karin Helgesson

Novemberljus

Allhelgonahelgen är det Österlen lyser och jag öppnar upp igen efter att ha haft stängt ett tag. Jag deltager med utställningen ”Novermberljus”. Öppet fredag 3 november - lördag 4 november kl 11 - 18, söndag 5 november kl 11 - 17. 
Välkommen!
/ elna-karin, 231030

Ljusstake med harar, grön, keramik av Elna-Karin.

Inför hösten

Mycket sålde slut i somras. Därför har jag haft stängt i september och jag kommer att ha stängt större delen av oktober. Däremot öppnar jag efter överenskommelse. Allra senast kommer jag att öppna till allhelgonahelgen och Österlen lyser, då jag kommer att visa utställningen ”Novemberljus”. Efter det räknar jag med att ha öppet fram till jul.
I höst är jag också en av deltagarna på samlingsutställningen ”Kammarens bästa” på Galleri Kammaren i Lund med start den 11 november.
/ elna-karin, 231010

Växtkärl Snigel, keramik av Elna-Karin Helgesson

Sommaren 2023

På fredag börjar jag med att ha öppet varje dag. Lite senare än vanligt beroende på att det mesta sålt slut efter de senaste utställningarna och jag dessutom efter konstrundan fick en handskada. Från den 14 juli har jag öppet varje dag kl 11 - 17. Preliminärt fram till och med söndagen den 6 augusti. Men det kan ändras, så håll koll på hemsidan. Därefter går jag över till att ha öppet helger.
Välkommen!
/ elna-karin, 230712

Vas Grenverk, keramik av Elna-Karin Helgesson

”Ursprung”, Tjörnedala konsthall

Jag är en av deltagarna på Tjörnedala konsthalls samlingsutställning ”Ursprung” som startar på lördag.
Utställningen pågår från den 17 juni och sista dag är den 9 juli.
Venissage på lördag den 17 juni kl 13.
Läs mer på Tjörnedala konsthalls hemsida.
Välkommen!
/ elna-karin, 230613