Svart kruka med råkor, keramik av Elna-Karin.

Konstrundan 2022

ÖSKG:s konstrunda, 15 april - 24 april 2022.
Det är tre år sedan det var en ”vanlig” konstrunda. Öppet i respektive konstnärs ateljé och samlingsutställning på Tjörnedala konsthall
Den här krukan med råkor har jag på samlingsutställningen. Den finns också i hemma i min Verkstad & Utställningslokal.
Öppet lör-, sön- och helgdagar kl 10 - 18. Vardagar kl 13 - 17.
Välkommen!
/ elna-karin, 220413

blatt_vaxtkarl_keramik_elna karin_helgesson

Påsk

Jag öppnar för säsongen på långfredagen i sambend med konstrundan.
Välkomna!
/ elna-karin, 220327

Kammarens skyltfönster.

Foto: Pia Staël von Holstein

Utställning pågår till 8 januari

Utställningen ”Kammarens bästa” pågår till och med den 8 januari.
Läs mer på Kammarens hemsida.
/ elna-karin, 211228

Grönt växtkärl, keramik av Elna-Karin.

Stänger för säsongen

Kommande helg är den sista jag har öppet för säsongen. Lördag och söndag kl 11 - 16. Jag öppnar igen i samband med ÖSKGs konstrunda till påsk.
Under vintern stänger jag in mig i verkstan för att utveckla nya modeller och producera för nästa år. Speciellt ser jag fram emot separatutställningen jag ska ha på Galleri Kammaren till hösten.

/ elna-karin, 211215

burk_med_ormbunksknopp_keramik_av_elna karin

Form/Design Center

För ett par veckor sedan var jag och lämnade en hel del nya modeller på Form/Design Center i Malmö. Där finns de till försäljning i butiken. Bland annat den här burken med ormbunksknopp.
Se öppettider och annan information på Form/Design Centers hemsida.

/ elna-karin, 211212

Kammarens bästa 2021Ljusstake Solbåge av Elna-Karin

Kammarens bästa

Jag är en av deltagarna på samlingsutställningen ”Kammarens bästa” på Galleri Kammaren i Lund. Bland annat den här ljusstaken ”Solbåge”.
KAMMARENS BÄSTA samlar i december - årets utställande konstnärer till ett festligt fyrverkeri av konst och konsthantverk med måleri av Emma Harrysson och Lennart Mossberg, Madeleine Pyk, skulpturer av Lars Ekholm, keramik av Kerstin Hörnlund, Gösta Grähs och Elna-Karin Helgesson och smyckekonst av Hedvig Westermark. Vernissage nu på lördag 4 december kl 12-16.
Utställningen pågår till och med den 8 januari och Galleri Kammaren har öppet torsdagar och fredagar kl 12 - 18 och lördagar kl 12 - 15.
Läs mer på Galleri Kammarens hemsida.

Själv är jag hemma i min Verkstad & Butik där jag har öppet resten av helgerna fram till jul. Lördagar och söndagar kl 11 - 16 till och med den 19 december.

/ elna-karin, 211202

solbage_ljusstake_av_elna karin

”Novemberljus” - Österlen lyser

Under Österlen lyser har jag utställningen ”Novemberljus”. Unik keramik & Brukskeramik med betoning på ljusstakar. Flera nya modeller men också existerande. 
Österlen lyser pågår mellan den femte och sjunde November och jag har öppet fredag och lördag kl 11 - 18 och söndag kl 11 - 17.

Välkommen!

/ elna-karin, 211102

gron_burk_med_blomma_av_elna karin

Sommartider

Jag öppnar upp igen med sommartider på midsommardag. Det sammanfaller i år med ÖSKG:s konstrunda där jag är medlem och en av deltagarna. Konstrundan pågår mellan 26 juni och 4 juli och det är öppet lör- och söndagar kl 10 - 18 och vardagar kl 11 - 18.
Efter konstrundan återgår jag till mina ordinarie sommartider; 11 - 18 varje dag, hela sommaren.

Välkommen!

/ elna-karin, 210623

Orange tekanna med harlock av Elna-Karin

Inför sommaren och konstrundan

Jag stänger nu ner några veckor på grund av renovering och öppnar igen på midsommardagen i samband med konstrundan. ÖSKG:s konstrunda är i år framflyttad till månadsskiftet juni - juli med start midsommardag den 26 juni och sista dag nästkommande söndag den 4 juli. Som vanligt är det samlingsutställning på Tjörnedala konsthall och öppet i respektive konstnärs ateljé. Konstlotteriet kommer också att vara igång som vanligt.
Från den 26 juni har jag sedan har jag öppet varje dag hela sommaren.

/ elna-karin, 210530

orange_kruka_fat_ben

Vårtider

Under våren har jag öppet i min Verkstad, Butik & Utställningslokal lör-, sön, helg- och klämdagar klockan 11 - 17. Alltså hela kristihimmelfärdshelgen, torsdag till söndag.
Bland annat har jag den här nyutvecklade lite högre krukan med fat och ben. Finns även i gult.

/ elna-karin, 210509

Kaffekopp med djup grön glasyr av Elna-Karin.

Öppnar upp webshoppen

Jag öppnar upp webshoppen för en ny period. Bland annat finns den här kaffekoppen där. Det är en helt ny modell. Djupgrön glasyr och vit insida. Den rymmer 2 dl.

/ elna-karin, 210417

Ljusstake med snödroppe

Öppnar för säsongen

Långfredag öppnar jag för säsongen i verkstad, butik & utställningslokal. Jag har öppet påskdagarna, långfredag till annandag påsk, kl 11 - 17. Som vanligt har jag en hel del nya modeller. Efter påsk har jag öppet lördagar och söndagar kl 11 - 17. Välkomna!

/  elna-karin, 210322

Serien Spira

Under hösten har jag jobbat med att ta fram den nya serien ”Spira”. Ljusstakar  inspirerad av växternas kraft innan blomknoppen spricker ut. I djupgrön glasyr. 1. Strå - 2. Ormbunke - 3. Lilja - 4. Ormbunke - 4. Lilja - 5. Adventsljusstake X-tra Large.
/ elna-karin, 210110

Adventsljusstaken Spira keramik av Elna-Karin.

Kammarens bästa

Jag är en av deltagarna på samlingsutställningen ”Kammarens bästa” på Galleri Kammaren i Lund. Där står den här adventsljusstaken, bland annat. Medverkande konstnärer är Elna-Karin Helgesson, Hasse Karlsson, Hisako Mizuno, Ia Karlsson, Jarl Ekman, John Wipp, Lars Ekholm, Mona Öjemark, Petra Skogh och Tomas Anagrius. Vernissage idag lördag 28/11 kl 11 - 15. Utställningen pågår till och med den 16 januari. Mer info på Kammarens hemsida

Utställningen "Jag & Jag" på Tjörnedala konsthall, där jag är en av deltagarna, pågår till den 20 december.

I min Verkstad & Butik har jag öppet lördagar och söndagar kl 11 - 16 fram till jul, d v s till och med den 20/12. Andra tider efter överenskommelse.

 / elna-karin, 201128

Grön ljusstake Spira av Elna-Karin.

Österlen lyser och Jag & Jag

Som vanligt har jag öppet under Österlen lyser. I år med utställningen "Ljuspunkt", bruks- & unik keramik i stengods med betoning på ljus.
30 oktober - 1 november. Fredag och lördag kl 11 - 19, söndag kl 11 - 17. Det har fungerat väldigt bra i min verkstad, butik & utställningslokal i år. Här är gott om plats, så det är lätt att hålla avstånd och jag har handsprit utplacerat.

På lördag är det vernissage på utställningen "Jag & Jag" på Tjörnedala konsthall. Jag är en av deltagarna. Utställningen pågår till den 20 december. Just nu har jag också en separatutställning på Konsthantverkarna i Ystad. Den pågår till den 12 november. Det börjar gå mot slutet för min försäljningsperiod på Wanås Konst Shop. 15 november är sista dagen och perioden började den 8 maj.

Efter Österlen lyser går jag över till att ha öppet lördagar och söndag kl 11 - 16.

/ elna-karin, 201027

Bruk med grönt lock och blomknopp.

Sommar 2020

Från och med i fredags har jag öppet varje dag kl 11 - 18 och kommer att ha det hela sommaren t o m 30/8.

Jag har tagit fram många nya modeller. Bl a burken ovan i serien burka med knopp i djupgrön glasyr. Också naturligtvis  mina inarbetade modeller, tex koppar med färgad insida, prickbaljor, växthållare m.m. Tycker jag har fått till en bra mix mellan brukskeramik och unik keramik i år.

Wanås Konst Shop säljer i år en del av min keramik från maj till november.

Välkommen!

/ elna-karin, 200630

Gul oval kruka med råka av Elna-Karin.

Påsk 2020

Som alla vet har vi i ÖSKG ställt in konstrundan.
Jag kommer att öppna för säsongen på långfredagen och sedan har jag öppet fram till jul. Precis som jag brukar. Jag tycker att lokalerna är väl utformade för rådande läge och jag kommer att vidtaga åtgärder för att skydda mina kunder och mig.
Ändras läget kommer jag att ompröva mitt beslut och informera om detta.

Jag har lyckats få fram ganska mycket i vinter. Mycket av den keramik jag haft de senaste åren. Keramik med djurmotiv, men också brukskeramik som koppar, skålar, fat och krukor. Jag har också en del nya modeller som kärl med och utan djur, krukor m.m.

Öppet 10/4 - 19/4 fre-, lör-, sön- och helgdagar kl 10 - 18. Fr o m den 20/4 fredag - söndag + helgdagar kl 11 - 17. Välkommen!

/ elna-karin, 200401

Orange kopp keramik av Elna-Karin.

Möte med en kopp

Min kopp ”Kopp med fat” har blivit utvald som en av sex koppar i Form/Design Center och Konsthantverkscentrums projekt ”Möte med en kopp”. Koppen är vårens kopp och kommer att finnas i Form/Design Centers café och butik i Malmö från den första mars fram till den 10 juni.

Du kan alltså ta en fika med koppen i caféet och uppleva hur den är vid användning. Är du intresserad kan du också köpa den i butiken. Det finns också en presentation av formgivaren och arbetet med koppen.

Läs mer om koppen och projektet på Form/Design Centers hemsida

/ elna-karin, 200303

Gul tekanna med har.Elna-Karins tekannor på Hallwylska.

Foto: Hallwylska

Två veckor kvar av Tekalas!

Drygt två veckor kvar av utställningen ”Tekalas! Signerad svensk keramik” på Hallwylska museet i Stockholm. Där finns flera av mina tekannor tillsammans med tekannor av bl a Signe Persson Melin, Gösta Grähs, Ulrica Hydman Vallien, Bertil Vallien, Inger Persson, Gunnar Nylund och Stig Lindberg. Sista dag är 9 februari.
/ elna-karin, 200124

Koppar av Elna-Karin.

Öppet vintertid

Under vintern har jag öppet efter överenskommelse. Det är alltså inte så att jag har stängt nu under lågsäsong. Man får bara ringa innan så kommer vi överens om en tid. 0411-123 50. Jag är för det allra mesta i verkstan och jobbar ändå. Annars så bor jag ju precis intill.

Reguljära öppettider har jag igen till Konstrundan i början av April.

/ elna-karin, 191227

Bilder & design © Torbjörn Helgesson